İçerik Görüntüleme

Kvizludo: Kiu volas esti milionulo?

başlangıç AMIK-EMA, 9 Kasım 2006

Mesajlar: 8

Dil: English

AMIK-EMA (Profili görüntüle) 9 Kasım 2006 07:35:05

Jen 15 demandoj. Sendu viajn respondojn al:
Mar@GrupoAmikema.org
antaux ol la 15-a de novembro.
Mi informos la nomon de la venkisto cxi tie.

La reguloj, troveblas cxe: http://eo.lernu.net/komunikado/forumo/temo.php?t=3...

Ludeme via,
Mar Kardenas
NOTO: Cxi tiu ludo ankaux haveblas en PPT-formato.

100 Steloj:
1. Se vi estus manĝanta spagetojn en Italio, kion vi farus se fadenoj de spagetoj estus pendantaj el via buŝo?
A. Ensuĉi ilin
B. Fortranĉi ilin
C. Formordi ilin
Ĉ. Plekti ilin

200 Steloj:
3. Kiel nomiĝas hispana festivalo?
A. Siesta
B. Tortilla
C. José
Ĉ. Fiesta

300 Steloj:
3. En kiu lando homoj portas kimonojn?
A. Los-Anĝeleso
B. Japanio
C. Porto-Riko
Ĉ. Ĉinio

500 Steloj:
4. Kio estas la itala vorto kiu signifas "Bone farita!", kion ni ofte aŭdas kiel kriego ĉe la fino de koncerto?
A. Bueno!
B. Encore!
C. Bravo!
Ĉ. Hurray!

1,000 Steloj:
5. En Japanio, suŝio estas...
A. Kokinaĵo
B. Kruda fiŝaĵo
C. Knabina nomo
Ĉ. Malgrandaj infanoj

2,000 Steloj:
6. Kion la japanoj faras kun kusenaĵo nomita "futono"?
A. Dormi sur ĝi
B. Ripozigi siajn piedojn
C. Flari ĝin
Ĉ. Manĝi ĝin

4,000 Steloj:
7. Kiom da lingvoj estas parolataj en Hindujo, proksimume?
A. 8
B. 80
C. 800
Ĉ. 8,000

8,000 Steloj:
8. Kiu estas la nacia simbolo de Usono?
A. La kalva aglo
B. Betsy Ross
C. La flago
Ĉ. La rozo

16,000 Steloj:
9. Ĉi tiu speco de usona dancado, direktata de vokisto, nomiĝas...
A. La polko
B. Kvadrata dancado.
C. La valso
Ĉ. La tango

32,000 Steloj:
10. Kiel nomiĝas inuita domo konstruita el blokoj de neĝo?
A. Vigvamo
B. Tipio
C. Kabano
Ĉ. Igluo

64,000 Steloj:
11. Kion vi devus demeti kiam vi eniras japanan hejmon?
A. Via surtuto
B. Via peruko
C. Viaj ŝuoj
Ĉ. Via ĉapelo

125,000 Steloj:
12. Kiu lando famigis la sakŝalmo?
A. Irlando
B. Britio
C. Skotlando
Ĉ. Nov-Zelando

250,000 Steloj:
13. Se via nomo estus 'Giovanni' en la itala, kio estus via nomo en la angla?
A. Jeremy
B. John
C. Joseph
Ĉ. Joann

500,000 Steloj:
14. 'Merci' signifas 'dankon' en kiu lingvo?
A. La hispana
B. La franca
C. La itala
Ĉ. La germana

1,000,000 Steloj:
15. La nomo de kiu muzika instrumento devenas el la itala vorto 'pianoforte'?
A. La piano.
B. La violono.
C. La tubjo.
Ĉ. La akordeono.

pastorant (Profili görüntüle) 9 Kasım 2006 16:16:36

Kion ni gajnas? lango.gif

AMIK-EMA (Profili görüntüle) 9 Kasım 2006 19:03:34

Mi pagos la kotizon por la landa kongreso en Meksiko, de la ludanto kiu havas la plej alta nombro de steloj ekde nun, gxis la unua tago de marto, 2007.
La kongreso okazos en julio 2007.
Mar Kardenas
www.grupoamikema.org

erinja (Profili görüntüle) 9 Kasım 2006 19:46:45

Hi

May I remind everyone that this is the English-speaking forum. If you want to post in Esperanto only, there are several other forums to choose! For this forum, if you want to post something in Esperanto, it would be appropriate to include an English translation.

AMIK-EMA (Profili görüntüle) 18 Kasım 2006 05:57:38

The answers were:
1A, 2D, 3B, 4C, 5B, 6A, 7C, 8A, 9B, 10D, 11C, 12C, 13B, 14B, 15A
How many did you get right?

bglu0321 (Profili görüntüle) 22 Kasım 2006 20:08:26

Methinks this an advert. lango.gif 日本語のフォラムがありますか?

AMIK-EMA (Profili görüntüle) 24 Kasım 2006 00:42:06

bglu0321:Methinks this an advert. lango.gif 日本語のフォラムがありますか?
"advert.?" Because I offered free admision to an Esperanto convention as a prize?
If so, I'm guilty as charged... Sumimasen!
Mar =)

bglu0321 (Profili görüntüle) 24 Kasım 2006 18:16:52

Jes, kaj en Esperanto.

Başa geri dön