Skip to the content

Esperanton hattukirjaimet

by Urho, January 30, 2013

Messages: 63

Language: Suomi

Urho (User's profile) September 22, 2021, 10:16:59 AM

Typewise-näppäimistö
Jos käytät Android-puhelinta tai Applen iPhone-puhelinta, tässä kokeilemisen arvoinen näppäimistö nimeltään Typewise. Kieliä löytyy nelisenkymmentä, muun muuassa suomi ja ruotsi.
→ Kotisivu: https://www.typewise.app/

Voit ottaa esperanton hattukirjaimet käyttöön asetuksista kohdasta Custom Akcents.

Lisäinfoa löydät Apple-käyttäjien Hopeinen omena -foorumilta hakusanalla ”Typewise”.

Metsis (User's profile) September 23, 2021, 6:11:27 AM

Asensin tuon Typewise-näppäimistön Ipadiini jo varmaan kuukausi sitten. En kirjoita paljon tabletilla, mutta olen jonkin verran harjoitellut esperantoksi kirjoittamista Typewisellä käyttäen mainittua custom accents -menetelmää. Tuota, miten tämän sanoisi, kirjoittaminen on tuskaisen hidasta, kun olen tottunut qwerty-asetteluun. Toisaalta tämä oli tiedossani. Ehä minulla asetukset ovat jotenkin pielessä, mutta minulla ainakin hattukirjaimet tuppaavat tulemaan väärän kokoisina, ja niiden säätäminen oikean kokoisiksi vaatii todella hyvää sormitarkkuutta. Minun on vaikea kuvitella, miten ikäihminen suoriutuisi moisesta sormiharjoituksesta. Kaikesta sähläämisestä seuraa kirjoitusvirheitä, joiden poistaminen(kin) on hankalaa. En luovuta vielä, mutta epäilys jo kalvaa, onko Typewisestä oikeasti niin paljon hyötyä, että sen opiskeleminen on vaivan väärtti.

Urho (User's profile) September 23, 2021, 7:13:36 AM

Yksi hyvä puoli Typewise-näppäimistössä on tuo – vähän isompi näppäinkoko, joka sinänsä varmasti helpottaa kirjoittamista. Lyhyen kokemukseni mukaan näppäimistö sopii kumminkin paremmin älypuhelimelle, koska silloin voi käyttää myös yhtä peukaloa kahden sijasta. – Jos vielä saisi näppäimistön siirrettyä iPadissa oikeaan tai vasempaan reunaan, voisi kirjoittaa yhdellä peukalolla. Se helpottaisi kovasti kirjoittamista.

Itse teen melko paljon muistiinpanoja iPadilla, mutta käytössäni onkin MessagEase-näppäimistö, joka sopii paremmin yhdellä peukalolla kirjoittamiseen. Pidän siis iPadia vasemmassa kädessäni ja kirjoitan oikean käden peukalolla. Näppäimistö on näytön oikeassa reunassa.

Back to the top